Beursstand

Voor een wervend lokaal klimaatbeleid

Registrations are closed
Fruit je Stad

Je gemeente of stad van een extra boom per inwoner voorzien vraagt om creatieve oplossingen. In Dendermonde leidde een burgerinitiatief tot meer dan 100 extra fruitbomen.

Via het burgerbudget oproep 2021 stelde een inwoner voor om fruitplanten op vergeten plekken aan te planten. Dit brengt heel wat voordelen met zich mee: via plant- en oogstacties buurten in contact brengen met elkaar, meer groen creëren en duurzaam en nuttig opwaarderen van de vergeten plekken.

Dat het een succes werd, is te merken aan de ruimschoots gehaalde doelstelling: ze plantten 106 fruitbomen en 100 -struiken. Je kan de inspirerende aanpak terugvinden in deze klimaatpraktijk.

Wil je zelf met fruitbomen aan de slag in je gemeentelijk beleid? Misschien kan POMKO je helpen. POMKO is een nieuwe ondersteuner van het LEKP. Naast de online informatie vind je hen ook terug op de ondersteunersmarkt van het LEKP-congres op 18 april.

Heb je zelf inspirerende projecten? Zet ze zelf in de praktijkendatabank van Netwerk Klimaat of bezorg jouw project via netwerkklimaat@vvsg.be


Date & Time
Tuesday April 18, 2023
9:00 AM 7:30 PM (Europe/Berlin)
Organizer

Pomko vzw

+32486511210
info@pomko.be
SHARE

Find out what people see and say about this event, and join the conversation.